Verliezen van Ajax en Arsenal in bekerfinale: Het verschil was duidelijk

Verliezen van Ajax en Arsenal in bekerfinale: "Het verschil was duidelijk"

30-04-2017 11:58
5

Ron Vlaar hoopt zondagavond eindelijk met de beker in zijn hand te staan. In 2010 verloor hij de eindstrijd met Feyenoord van Ajax en in 2015 met Aston Villa van Arsenal. Het moet er nu van komen.

"Tegen Ajax kwamen we in 2010 kwalitatief tekort", blikt de verdediger terug op de website van de KNVB. "Het was de finale die in twee delen werd gespeeld. Uit hadden we 2-0 verloren en thuis stonden we binnen de kortste keren met 1-0 achter. Dan wordt het een moeilijk verhaal. Erg jammer, want de rest van het bekertoernooi was juist zo mooi geweest. Mijn doelpunt vanaf de middenlijn tegen Harkemase Boys was bovendien een persoonlijk hoogtepunt."

In 2015 verloor Vlaar met Aston Villa de finale van de FA Cup: 4-0. "Het verschil was duidelijk. Maar het spelen van de finale op Wembley was geweldig. In de halve finale hadden we ook al Liverpool geklopt op Wembley. Een fantastische ervaring."

Vlaar is niet tevreden over wat AZ het afgelopen seizoen heeft gepresteerd. "We hebben te weinig naar onze kunnen gevoetbald. Vooral in de laatste maanden te veel punten verspeeld met gelijke spelen. We hebben het niet afgedwongen deze duels te winnen. Toch maak ik mij geen zorgen om de finale."