Update: Lacazette haakt waarschijnlijk af bij Lyon: Te kort dag

Update: Lacazette haakt waarschijnlijk af bij Lyon: "Te kort dag"

02-05-2017 18:40
58

Olympique Lyon-voorzitter Jean-Michel Aulas komt met een update over de blessures van Corentin Tolisso en Alexandre Lacazette. Beide spelers zijn onzeker voor het eerste duel met Ajax in de halve finales van de Europa League. 

"Ik ging naar het trainingcomplex waar ik een geschrokken Tolisso aantrof. Maar het is minder serieus dan we op voorhand dachten", zegt Aulas tegen Eurosport. "Er is een kans van één op twee dat hij tot de selectie behoort voor het eerste duel met Ajax. Of hij kan spelen, moeten we afwachten. Daar weten we maandag of dinsdag meer over, maar het ziet er beter uit dan afgelopen vrijdag."

Ook achter de naam van Lacazette staat een vraagteken. De spits kampt met een hamstringblessure en moet het treffen in Amsterdam mogelijk aan zich voorbij laten gaan. "We zijn op de goede weg", laat Aulas weten. Mocht de Franse spits de heenwedstrijd missen, dan wordt hij klaargestoomd voor de return.

Ajax heeft eveneens personele problemen. Bertrand Traoré en Daley Sinkgraven trainden vrijdag niet met de groep mee. Traoré heeft een liesblessure en Sinkgraven knieklachten. Daarnaast zijn Joël Veltman en Nick Viergever geschorst voor het eerste duel.

Update 2/05 09.57: De kans is groot dat Lacazette en Tolisso 'gewoon' spelen tegen Ajax. De twee sterspelers van Lyon zijn dinsdagochtend mee afgereisd naar Amsterdam, meldt de Franse club via de officiële kanalen. Lacazette hervatte maandag de training. Het Franse L'Equipe vermoedt dat de topscorer mogelijk als invaller in actie komt in de halve finale van de Europa League.

Update 2.05 18.39: Lyon-trainer Bruno Genesio acht de kans klein dat Lacazette woensdag namens de Fransen in actie komt tegen Ajax. "Het gaat goed, maar ik denk dat de wedstrijd van morgen te kort dag is." De oefenmeester liet ook weten dat Tolisso wel klaar is om te spelen.