Lazio bezorgt Totti pijnlijk 'afscheid'; schwalbe Strootman, blessure De Vrij

30-04-2017 14:24
2

AS Roma heeft zondagmiddag een gevoelige nederlaag geleden tegen stadgenoot SS Lazio. In Stadio Olimpico eindigde de Derby della Capitale in 3-1 voor de ploeg van Oranje-internationals Stefan de Vrij en Wesley Hoedt. Voor Francesco Totti (40) was het waarschijnlijk zijn allerlaatste ontmoeting met de aartsrivaal.

Bij 'thuisploeg' Roma stond Kevin Strootman in de basis. De Nederlandse middenvelder was betrokken bij de gelijkmaker in de 45e minuut. Strootman ging als een ballerina naar de grond in het strafschopgebied en versierde met zijn loepzuivere schwalbe een strafschop. Daniele de Rossi benutte het buitenkansje. Baldé Keita had in de openingsfase gescoord namens Lazio.

Na de pauze trok Lazio de overwinning naar zich toe. Vleugelspeler Dusan Basta scoorde in de vijftigste minuut en Keita maakte het karwei af door in de 85e minuut van dichtbij raak te schieten. De Vrij viel in de 74e minuut uit. De verdediger leek te kampen met een blessure. Totti kwam in de 73e minuut in het veld. Voor het icoon van AS Roma was het waarschijnlijk allerlaatste wedstrijd tegen Lazio. Na dit seizoen lijkt hij namelijk te stoppen. In de allerlaatste seconden kreeg Antonio Rüdiger (Roma) overigens nog rood.

Door het verlies van nummer twee Roma kan Juventus volgende week officieus kampioen worden van Italië. De Oude Dame staat negen punten los, met nog vier duels te gaan in de Serie A.