Beroep op Gullit: Ik zou Aké tegen Luxemburg gewoon twee minuten geven

Beroep op Gullit: "Ik zou Aké tegen Luxemburg gewoon twee minuten geven"

30-04-2017 23:15
17

Jack van Gelder doet een beroep op Ruud Gullit, de beoogde assistent-bondscoach van Oranje. In navolging van Hakim Ziyech dreigt ook Nathan Aké uit Nederlandse handen te glippen.

De Telegraaf kwam zaterdag met het nieuws dat Marc Wilmots, bondscoach van Ivoorkust, Aké heeft gepolst voor een interlandcarrière bij het Afrikaanse land. De Chelsea-verdediger heeft een Ivoriaanse vader, kwam op het hoogste niveau nog nooit uit voor een land en heeft dus wat te kiezen.

Om niet weer tegen een Ziyech-scenario aan te lopen, doet Van Gelder een dringend beroep op Gullit. "Ik zou hem tegen Luxemburg (de volgende WK-kwalificatiewedstrijd, red.) gewoon twee minuten geven", aldus de Ziggo-presentator bij Rondo.

Gullit ontwijkt de suggestie. "Ik heb Nathan Aké ontmoet toen hij de keuze maakte om van Bournemouth terug te gaan naar Chelsea. Toen heb ik hem echt diep in de ogen gekeken. Hij denkt dat hij bij Chelsea ook aan spelen toe gaat komen. Maar om voor Oranje in aanmerking te komen moet hij spelen. Nou, dat is nog niet helemaal gelukt."

Lees ook: Aké overtuigt in 10 minuten: 'Met gemak doet hij de klusjes van Luiz'