'Ziyech-scenario' dreigt met Aké: Afrikaans aanbod in beraad

29 april om 07:05

De KNVB en Dick Advocaat moeten volgens De Telegraaf 'alle zeilen bijzetten' om Nathan Aké te behouden voor het Nederlands elftal. De 21-jarige verdediger van Chelsea is benaderd door Ivoorkust. Omdat de vader van Aké uit Ivoorkust komt, mag het talent ook voor dat land uitkomen. 

Aké speelde al regelmatig voor Jong Oranje, maar de linkspoot heeft nog geen minuten in het grote Oranje op zijn naam staan. Bij Chelsea staat Aké te boek als een enorm talent. Een 'nieuw Hakim Ziyech-scenario dreigt', meldt De Telegraaf op zaterdagochtend. Daarmee verwijst de krant naar de spelmaker van Ajax, die twee jaar terug in beeld was bij Oranje, maar uiteindelijk koos voor Marokko.

"Mijn eerste reactie is, dat ik het heel jammer zou vinden als hij voor Ivoorkust kiest. Nathan is in potentie een Nederlands elftal-speler", zegt interim-bondscoach Fred Grim over de ontwikkelingen rond Aké. "Niet voor niets heeft hij alle Oranje-jeugdelftallen doorlopen en was hij er alle duels van Jong Oranje bij. Hij wordt ook nauwlettend in de gaten gehouden voor het Nederlands elftal."

Marc Wilmots is tegenwoordig bondscoach van Ivoorkust. Hij probeert de oud-speler van Feyenoord te verleiden. Aké bevestigt dat hij een gesprek heeft gehad met de Belg. De verdediger 'heeft het aanbod in beraad'.