'Bekersucces laat kassa van Vitesse rinkelen: miljoenen stromen binnen in Arnhem'

'Bekersucces laat kassa van Vitesse rinkelen: miljoenen stromen binnen in Arnhem'

01-05-2017 07:24
17

De winst in de finale van de KNVB Beker betekent ook financieel gezien een welkome opsteker voor Vitesse. De Arnhemmers kunnen onder meer een startpremie van 2,6 miljoen euro tegemoet zien voor deelname aan de Europa League.

Daarnaast verdeelt de UEFA elk jaar een variabel geldbedrag, dat dit seizoen neerkwam op ruim anderhalf miljoen per club, meldt De Telegraaf. Iedere overwinning in de Europa League levert ruim 350.000 euro op, terwijl bij een gelijkspel 120.000 euro klaarligt.

In Arnhem komt dat geld meer dan goed van pas. Directeur Joost de Wit voert op alle fronten bezuinigingen door, maar nog altijd draait Vitesse een miljoenenverlies. Dat wordt gedekt door Alexander Chigirinsky, eigenaar van de aandelen van de club én een vriend van Chelsea-baas Roman Abramovich. Met de nodige huurlingen van Chelsea wordt Vitesse nog eens extra gesteund.

Het is niet alleen hosanna. De bekerfinale gaat mogelijk ook nog geld kosten. Vitesse moet vrezen voor een boete, nadat er tijdens de finale tegen AZ (2-0) vuurwerk werd afgestoken in De Kuip.