'Deze beker behoort 100 procent toe aan Jordania, hij bracht Vitesse omhoog'

'Deze beker behoort 100 procent toe aan Jordania, hij bracht Vitesse omhoog'

01-05-2017 08:21
28

Guram Kashia schrijft de KNVB-bekerwinst van Vitesse voor een groot deel toe aan de Georgische oud-eigenaar Merab Jordania. De aanvoerder was in 2010 één van de eerste aankopen van zijn landgenoot, die in 2013 alweer plaats moest maken.

"Deze beker behoort voor honderd procent toe aan Jordania. Hij heeft Vitesse omhoog gebracht en verdient alle credits voor deze zege", zegt Kashia in gesprek met NU.nl. "Merab kwam met grote ambities en die ambities heb ik ook altijd gehad. Toen ik verlengde heb ik gezegd dat ik een prijs wilde winnen met Vitesse en dat is gelukt", vervolgt de verdediger, die in 2015 vijf jaar bijtekende.

"Bijna elk jaar hebben we het verkloot aan het eind van het seizoen, omdat we mentaal niet sterk genoeg waren. Maar dit keer niet. Ik ben de meest trotse man op aarde", aldus Kashia. "Ik heb zo hard gewerkt om eindelijk een keer in een finale te staan. Deze wedstrijd zou bepalen of ik een loser of een winnaar ben voor Vitesse."

"In de dagen voorafgaand aan de eindstrijd heb ik daarom een paar keer muziek op gezet waardoor ik zou gaan huilen. De emotie en de druk kon er zo even uit", aldus de captain, die zag dat Vitesse in de eerste helft desondanks gespannen was tegen AZ. "Logisch. Vitesse had 125 jaar geen prijs gewonnen. Dan kun je niet anders dan nerveus zijn voor een finale."

Lees ook: Vitesse-held lost belofte in: 'Voor één dag geel'