'Roda JC komt in zoektocht naar opvolger van Caanen uit bij oude bekende'

'Roda JC komt in zoektocht naar opvolger van Caanen uit bij oude bekende'

01-05-2017 09:11
34

Roda JC heeft Harm van Veldhoven op de korrel om de nieuwe technisch directeur te worden. De oud-trainer van de Limburgers geldt als belangrijke kandidaat, meldt het Algemeen Dagblad.

Van Veldhoven was van 2008 tot en met 2012 coach van Roda, waarna hij naar KV Mechelen vertrok. Een aantal jaren geleden was hij in beeld om Jon-Dahl Tomasson op te volgen in het Parkstad Limburg Stadion, maar daar zag de tot Belg genaturaliseerde Nederlander van af. Of hij een rol als technisch directeur nu wel ziet zitten, is niet duidelijk.

Bij Roda moet Van Veldhoven de opvolger worden van Ton Caanen. Die kon begin april zijn biezen pakken, toen de formatie uit Kerkrade nog hekkensluiter was in de Eredivisie. Caanen haalde in januari liefst negen nieuwe spelers, maar slechts een aantal van hen kan rekenen op speeltijd. Roda wist de voorbije weken desondanks op te klimmen naar de vijftiende plaats.

De Limburgers zoeken ook nog naar een nieuwe hoofdtrainer. Yannis Anastasiou vertrekt aan het einde van het seizoen naar Kortrijk.