Update: Bayern München noemt berichten over miljoenenrekening Sanches 'falsch'

Update: Bayern München noemt berichten over miljoenenrekening Sanches 'falsch'

02-05-2017 16:36
12

Als Bayern München Renato Sanches nog één keer opstelt, kost dat de club vijf miljoen euro. De Duitsers moeten dat bedrag dan overmaken naar Benfica, vanwege afspraken die in het contract staan.

Dat meldt BILD. Sanches kwam afgelopen zomer voor het bedrag van 35 miljoen euro over van Benfica, maar komt in Duitsland amper in het stuk voor. De Portugees heeft 24 duels achter zijn naam staan, maar bij 25 moet Bayern dokken. Dan heeft Sanches Bayern veertig miljoen euro gekost en is hij samen met Javi Martinez, die in 2012 overkwam van Athletic Bilbao, de duurste speler in de geschiedenis van Der Rekordmeister.

Mochten alle clausules in het contract van Sanches geactiveerd worden, dan kunnen de kosten voor de Duitsers zomaar oplopen tot tachtig miljoen euro. Bayern nam Sanches afgelopen zomer over van Benfica, nadat de middenvelder met Portugal het EK won. 

Update 2/5 16.36: Bayern München ontkent stellig vijf miljoen euro te moeten overmaken naar Benfica als Renato Sanches nog één wedstrijd speelt. In een statement op de officiële website noemt de Duitse kampioen de berichten 'falsch'. Bayern nam Sanches een jaar geleden over van Benfica. De transfersom zou door clausules kunnen oplopen naar tachtig miljoen euro.