Liverpool steviger op derde plaats dankzij absolute wereldgoal

01-05-2017 22:50
2

Liverpool heeft de uitwedstrijd bij Watford tot een goede einde gebracht. De ploeg van trainer Jürgen Klopp had op Vicarage Road voldoende aan een briljante ingeving van middenvelder Emre Can.

De Duitser verraste op slag van rust vriend en vijand door om te halen na een hoge voorzet en Heurelho Gomes volstrekt kansloos te laten: 0-1. Zijn treffer lijkt een serieuze kans te maken op de titel Doelpunt van het Seizoen. Bij Liverpool had Georginio Wijnaldum zoals gebruikelijk een basisplaats op het middenveld, terwijl bij Watford Daryl Janmaat en Nordin Amrabat (voormalig VVV-Venlo en PSV) aan de aftrap verschenen.

De zege kwam de ploeg van manager Klopp overigens toe. De bezoekers hadden de beste kansen en hadden in de tweede helft het duel moeten beslissen via Adam Lallana, die kon profiteren van een fout van Janmaat. De middenvelder miste echter. Namens de thuisploeg had Amrabat een goede mogelijkheid, maar zijn schot zeilde over. In blessuretijd raakte Sebastian Prödl (Watford) nog de lat. Liverpool verstevigt door de zege de derde plaats in de Premier League en heeft drie punten meer dan Manchester City en Manchester United. Watford is dertiende.