'PSV zet drietal in etalage: overbodige Maher moet zo'n 2,5 miljoen opleveren'

'PSV zet drietal in etalage: overbodige Maher moet zo'n 2,5 miljoen opleveren'

02-05-2017 07:27
49

Een drietal PSV-huurlingen kan uitkijken naar een nieuwe werkgever. Adam Maher, Marcel Ritzmaier en Rai Vloet mogen weg uit Eindhoven. Jordy de Wijs moet voor zijn kans gaan.

Maher speelt dit seizoen bij het Turkse Osmanlispor. De middenvelder beschikt bij PSV nog over een eenjarig contract, maar voor hem is bij de aftredend landskampioen geen toekomst. Volgens het Eindhovens Dagblad vraagt PSV zo'n 2,5 miljoen voor Maher, die AZ vier jaar geleden ongeveer acht miljoen euro opleverde.

Ook Ritzmaier staat in de etalage. De verbintenis van de 24-jarige Oostenrijker loopt medio 2018 af. De middenvelder kon nooit doorbreken. Hij werd dit seizoen op het laatste moment verhuurd aan Go Ahead Eagles. Eerder kwam Ritzmaier op huurbasis uit voor SC Cambuur en NEC.

Normaliter kan Vloet ook uitkijken naar een nieuwe club. Zijn verhuurperiode aan FC Eindhoven heeft hem in ieder geval goed gedaan. Vloet staat er bij veel clubs beter op dan voorheen. Alleen voor De Wijs is er mogelijk toekomst bij PSV. De Excelsior-huurling moet in de voorbereiding op het nieuwe seizoen voor zijn kans gaan.