'Chelsea wil voormalig ADO-speler betrekken in Italiaanse megadeal'

'Chelsea wil voormalig ADO-speler betrekken in Italiaanse megadeal'

02-05-2017 09:45
4

Chelsea is van plan om Kenneth Omeruo te betrekken in een deal met SSC Napoli. Kalidou Koulibaly, verdediger van de Serie A-grootmacht, staat hoog op de verlanglijst van de Engelsen. Omeruo werd in het seizoen 2012/13 uitgeleend aan ADO Den Haag. 

De Nigeriaanse verdediger speelde 36 wedstrijden (twee treffers) voor de residentieclub. Zijn werkgever Chelsea verhuurde Omeruo (23) daarna ook nog aan Middlesbrough, Kasimpasa en Alanyaspor. Dit seizoen speelt hij zijn wedstrijden in het tweede elftal van The Blues. 

Nu lonkt er dus een toptransfer voor de international, melden Afrikaanse media. Chelsea hoopt Koulibaly in de zomer aan te kunnen trekken en wil Omeruo betrekken in een deal. De rechtspoot vertegenwoordigt een waarde van zo'n acht miljoen euro. Daarnaast zal Chelsea zo'n vijftig miljoen euro moeten ophoesten voor Koulibaly, die ook wordt gelinkt aan Bayern München en Manchester City. 

Koulibaly is overigens niet het enige doelwit van de Premier League-koploper. Ook Virgil van Dijk (Southampton) zou in beeld zijn. De Oranje-international is in de afgelopen maanden tevens in verband gebracht met Manchester City, Liverpool en Arsenal.