'Marokko heeft weer Eredivisie-speler op de korrel: debuut tegen Oranje lonkt'

'Marokko heeft weer Eredivisie-speler op de korrel: debuut tegen Oranje lonkt'

03-05-2017 19:25
10

De Marokkaanse bondscoach Hervé Renard heeft opnieuw een speler uit de Eredivisie op de korrel. Yassin Ayoub kan een uitnodiging verwachten voor de oefeninterland tegen het Nederlands elftal op 31 mei in Casablanca.

Dat meldt 11Lions woensdag. Ayoub zou openstaan voor een interlandcarrière voor Marokko. De 23-jarige middenvelder van FC Utrecht doorliep verschillende Nederlandse jeugdelftallen, maar tot een oproep voor Oranje leidde dat nog niet. Hij kan daarom nog altijd voor de Leeuwen van de Atlas kiezen.

Wedden

Meer odds

"Ik moet een uitnodiging krijgen om een keuze te kunnen maken", liet Ayoub eind vorig jaar nog weten aan Bein Sport. De in Al Hoceima geboren middenvelder gaf destijds al wel aan open te staan voor een oproep van Marokko.

Ayoub beleeft een ijzersterk seizoen bij FC Utrecht, de nummer vier van de Eredivisie. In 31 competitiewedstrijden was de linkspoot goed voor vier goals en vijf assists. Dat leverde hem al interesse op uit binnen- en buitenland, zo weet VoetbalPrimeur. Ook is hij in de race voor de VP Award 2017.