VP Award 2017: twee Feyenoorders op podium, Ajax blijft vooralsnog achter

VP Award 2017: twee Feyenoorders op podium, Ajax blijft vooralsnog achter

02-05-2017 12:00
29

De race om de VP Award 2017 is begonnen. Binnen 24 uur zijn al meer dan 12000 stemmen uitgebracht op de beste speler van het Eredivisie-seizoen.

Op dit moment staat Nicolai Jörgensen op eenzame hoogte: de topscorer van de Eredivisie heeft 27 procent van de stemmen verzameld. Ajax-aanvoerder Davy Klaassen volgt op 20 procent, terwijl met Karim El Ahmadi een tweede Feyenoorder het podium compleet maakt (zestien procent)

De laatste maanden hebben de Feyenoord-fans zich bewezen als ware 'polletjeskapers'. Nu wordt gewed op twee paarden: Jörgensen en El Ahmadi. Het wordt interessant om te zien of iemand de top-drie, die op ruime afstand staat, nog kan bedreigen.

Vorig jaar waren Hidde Jurjus (De Graafschap) en Christian Santos (NEC) nog onverwachte namen in de top van het klassement, vooral door campagnes in Doetinchem in Nijmegen. Dergelijk succes blijft vooralsnog uit. Alleen FC Groningen, Heracles Almelo en FC Twente doen enigszins mee met respectievelijk Mimoun Mahi, Samuel Armenteros en Enes Ünal.

Dit zijn de twintig kanshebbers van dit seizoen:

Wie was de beste speler van dit seizoen? Breng je stem via onderstaande poll uit! Stemmen kan tot maandag 8 mei 11.00 uur.