Bosz 'enorm blij en trots': 'Ik zag onze mensen constant naar voren gaan'

Bosz 'enorm blij en trots': 'Ik zag onze mensen constant naar voren gaan'

03-05-2017 21:04
15

Peter Bosz sprak na de imponerende 4-1 zege van Ajax op Olympique Lyon van enorme blijdschap en trots. De trainer vond de start van de Amsterdammers slecht, maar zag daarna hoe de Fransen op de pijnbank werden gelegd.

"Enorme blijdschap en trots", omschrijft Bosz zijn gevoel voor de camera van RTL7. "Ik moet zeggen dat het daar niet naar uitzag, want we begonnen dramatisch aan de wedstrijd. De eerste twee kansen gaan er in, terwijl zij beter waren. In de tweede helft hebben we dat weten om te draaien en zijn wij beter gaan voetballen."

Bosz vindt niet dat Ajax verrast was door de aanpak van Lyon. "We wisten dat zij hoog druk wilden zetten. Daar weten wij normaal heel goed mee om te gaan, dat zag je in de tweede helft. Maar in het begin ging dat niet goed." De coach wijt dat deels aan de spanning. "Ik zei tegen de spelers dat dat normaal is, maar speel dat van je af. Dat heeft wel even geduurd."

Na de openingstreffer gingen alle registers evenwel open. "Het was een knotsgekke wedstrijd. Wij willen altijd aanvallen zij spelen ook heel offensief. Het had ook 12-5 kunnen zijn. Ik zag onze mensen constant naar voren blijven gaan. Ik was wel blij met de 4-1, anders is het na een 3-0 voorsprong toch een ander gevoel."

Ook met 4-1 weigert Bosz te zeggen dat Ajax met één been in de finale staat. "Dat durf ik zeker niet te zeggen. We hebben kunnen zien dat Lyon gewoon een heel goede ploeg is, we moeten nog vol aan de bak."