Update: Roda-investeerder in de cel: Nee, er komt geen reactie

Update: Roda-investeerder in de cel: "Nee, er komt geen reactie"

04-05-2017 09:03
42

Aleksei Korotaev, de man die eerder dit seizoen geld investeerde in Roda JC, blijkt al maanden in de cel te zitten. De Telegraaf meldt dat donderdag. In februari 2017 werd de Rus gearresteerd op een vliegveld in Dubai. 

Korotaev (35) liet zijn gezicht één keer zien tijdens een wedstrijd van Roda JC. In februari was hij in Kerkrade. Een week later werd hij opgepakt. Sindsdien zit de ondernemer, over wie weinig bekend is, vast. De Telegraaf vernam van een woordvoerder van het beleggingsbedrijf van Korotaev dat hij wordt beschuldigd van het uitschrijven van een ongedekte cheque. Dat is een strafbaar feit in Dubai. 

Wedden

Meer odds

'De heer Korotaev is de volgende dag in hechtenis genomen. Bovendien zijn vanaf dat moment al zijn bezittingen bevroren', aldus Antonio Casanova, zegsman van AK Investment, het bedrijf van Korotaev. De Rus zit momenteel in voorarrest. 

De afgelopen maanden gingen er in Limburg veel geruchten over de absentie van Korotaev. Zelfs directeur Wim Collard wist niet waarom de investeerder zijn gezicht niet liet zien

Update 09.03: Collard weigert in gesprek met Voetbal International inhoudelijk te reageren op het nieuws over Korotaev. "Nee, er komt geen reactie van onze kant, omdat wij ook niet meer weten dan in het officiële bericht staat. We verwijzen naar de persvoorlichter van Aleksei", is het enige dat de Roda-directeur wenst los te laten.