Korotaev schittert in afwezigheid bij Roda: 'Enorm geschrokken van publiciteit'

Korotaev schittert in afwezigheid bij Roda: 'Enorm geschrokken van publiciteit'

02-05-2017 08:59
9

Ook de komst van mede-eigenaar Aleksei Korotaev heeft niet voor rust gezorgd bij Roda JC. De huidige positie op de ranglijst is tegen de verwachtingen van directeur Wim Collard in.

"Deze situatie was niet gewenst en niet voorzien. We hadden na vijf jaar gehoopt eindelijk in rustig vaarwater te komen", zegt Collard in De Limburger. "De opdracht in januari was om de ploeg zodanig te versterken op een beperkt aantal posities, dat we de laatste wedstrijden met een gerust gevoel in konden gaan. Dat is niet gelukt. Terugkijkend geeft dat geen voldaan gevoel. Voor iedereen binnen de club."

Na zijn komst schittert Korotaev in afwezigheid. "De rust en de terugtrekkende beweging van Aleksei hebben een aantal mensen verrast. Hij zou zoveel mogelijk wedstrijden bezoeken, maar maakt toch een andere keuze. We gissen allemaal naar deze ommezwaai: waarom heeft hij zoveel afstand genomen?"

Collard doet een suggestie. "Ik denk dat hij, en ook zijn thuisfront, enorm is geschrokken van de publiciteit. Van alle spotlights die op hem gericht worden. Aleksei komt uit de luwte, er is niets van hem bekend via social media en LinkedIn. Geldt ook voor zijn familie. Ik kan me voorstellen dat je even pas op de plaats maakt als dat zo rigoureus verandert."