Breaking news

Spanje loopt zich stuk op Zweedse muur en moet Slowakije voorrang verlenen

Champions League-plek Feyenoord niet in gevaar bij Europa League-eindzege Ajax

Champions League-plek Feyenoord niet in gevaar bij Europa League-eindzege Ajax

Gepubliceerd: donderdag 4 mei 2017 om 11:24do 04-05-2017 om 11:24

Als Ajax op 24 mei de Europa League wint, pakken de Amsterdammers een startbewijs voor de groepsfase van de Champions League. Dit heeft géén invloed op de kwalificatie van Feyenoord en Ajax.

De verrassende prestaties van Ajax in de Europa League zorgen voor de nodige onduidelijkheid onder Nederlandse voetbalvolgers: gaat een Champions League-ticket voor Ajax ten koste van Feyenoord? Of kan PSV zich als nummer drie plaatsen voor de voorronde van de Champions League?

Dat is allemaal niet het geval. Als Ajax de Europa League wint, krijgt de ploeg van Peter Bosz een startbewijs voor de groepsfase van de Champions League. Dat heeft géén invloed op Feyenoord. De Rotterdammers plaatsen zich als landskampioen ook rechtstreeks. In het meest gunstige scenario spelen volgend seizoen twee Nederlandse clubs in de groepsfase van het miljoenenbal.

Die verdeling komt door het feit dat tickets niet doorschuiven op landniveau. PSV moet dus 'gewoon' tweede worden om voorronde Champions League te spelen. Bij een derde plaats hebben de Eindhovenaren niets aan een eventuele Europa League-zege van Ajax.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws