Update: NAC ontkent zomerse transfer van NEC-sleutelspeler: 'Onzin'

Update: NAC ontkent zomerse transfer van NEC-sleutelspeler: 'Onzin'

05-05-2017 21:11
22

Gregor Breinburg heeft een aanbod gekregen van de City Football Group, eigenaar van onder meer Manchester City. Zij willen de 25-jarige NEC'er stallen bij NAC Breda. Vervolgens maakt Breinburg kans om bij een van de grote clubs, Melbourne City FC of New York City FC, aan de slag te gaan.

Volgens De Telegraaf kan Breinburg voor meerdere jaren tekenen bij de City Football Group. De organisatie wil miljoenen investeren in NAC, met onder andere een upgrade van de trainingsaccommodatie. Die accommodatie moet groter en luxer worden dan De Toekomst van Ajax en Papendal van Vitesse. Daarnaast kan NAC profiteren van de komst van ongeveer vijf Manchester City-talenten. Daarmee gaat NAC definitief onderdeel uitmaken van de City Football Group.

Echter wil de City Football Group deze jonge spelers niet laten verzuipen. Daarom wordt nu al gekeken naar spelers met ervaring. Met zijn 25-jarige leeftijd past Breinburg in dat plaatje. Over zijn toekomst heeft de NEC'er nog geen beslissing genomen. Het contract bij NEC van de geboren Arnhemmer nog loopt nog een jaar door.

Update 14.30: Gregor Breinburg staat inderdaad in de belangstelling van Manchester City. De Engelse club wil de middenvelder van NEC aantrekken om bij een andere club te stallen. Breinburg bevestigt dit tegen Omroep Gelderland. "Maar daar wil ik nu niet te diep op ingaan. Ik wil me nu focussen op NEC. De rest komt later wel", aldus Breinburg, die door City mogelijk bij NAC gestald wordt.

Update 21.11: NAC Breda ontkent dat Gregor Breinburg komende zomer richting Noord-Brabant komt. Er werd vrijdag gesuggereerd dat de City Football Group, dat Breinburg op de korrel heeft, de speler zou stallen bij NAC. "Onzin", reageert NAC-directeur Hans Smulders in gesprek met BN/De Stem. "Wij richten ons alleen op transfervrije spelers en werken met onze eigen schaduwlijsten. We voeren nu geen geen gesprekken. Onze focus ligt op de play-offs en de promotie."