'Ik was eerst wat huiverig om naar Feyenoord te gaan vanwege de harde cultuur'

'Ik was eerst wat huiverig om naar Feyenoord te gaan vanwege de harde cultuur'

05-05-2017 07:55
4

Bert Konterman ziet veel overeenkomsten tussen het kampioensteam van 1999 en het huidige Feyenoord. Volgens de oud-verdediger ontbreekt het net als achttien jaar geleden aan echte sterren, maar vervullen de trainers een belangrijke rol.

Konterman was in 1999 een vaste waarde onder Leo Beenhakker. "Ik heb lange tijd zoiets gehad van: wat heb ik nou eigenlijk geleerd van Leo? Bij Willem II was Co Adriaanse altijd bezig met tactiek en zo. Leo ging daar anders mee om", zegt hij in De Telegraaf. "Maar nu ik zelf trainer ben, snap ik veel beter hoe knap het is wat hij bij Feyenoord deed. Hij wist precies de goede snaar te raken bij de groep. De spelers voelden zich veilig bij hem en hij gaf echt om ons."

Van de huidige technische staf zag Konterman destijds vooral een trainer in Jean-Paul van Gastel. "Die was altijd bezig met het team en de tactiek. Ik vind dat Giovanni, Jean-Paul en Jan Wouters het geweldig hebben gedaan. Toen het even wat minder ging en de druk erop kwam, zijn ze stoïcijns gebleven en zijn ze erin geslaagd de rust te bewaren."

Konterman twijfelde als belijdend christen in eerste instantie flink of hij wel bij Feyenoord paste. "In eerste instantie was ik wat huiverig om naar Feyenoord toe te gaan vanwege de harde cultuur. Maar ik moet zeggen dat het een heel positieve ervaring is geweest. De harde, maar ook eerlijke en directe benadering heeft me gevormd."

Koop je Kampioensshirt met 10% korting via VP. Gebruik de kortingscode VP2017. Alleen vandaag geldig!