AZ houdt spits uit Premier League-handen: Alles in zich om topspits te worden

AZ houdt spits uit Premier League-handen: "Alles in zich om topspits te worden"

05-05-2017 11:07
9

AZ is erin geslaagd de gewilde Myron Boadu langer aan de club te binden. De zestienjarige spits werd begeerd door clubs uit de Premier League en in het verleden ook door Ajax, maar kiest voor de geleidelijke weg naar de top bij AZ met een contract tot medio 2020.

En daar is men in Alkmaar bijzonder blij mee. "Myron heeft alle eigenschappen om een topspits te worden", zegt directeur voetbalzaken Max Huiberts op de website van AZ. "Hij is tweebenig, fysiek sterk, snel en doelgericht. We zijn er blij mee dat hij heeft gekozen voor een langer verblijf bij AZ. Het is bijzonder dat Myron dit seizoen zo jong als hij is al heeft laten zien mee te kunnen in Jong AZ, maar ook tijdens het winterse trainingskamp van onze A-selectie toonde hij aan zich op dit niveau te kunnen meten met de rest."

Boadu, die eerder een aanbieding van Arsenal afwees, mikt nu op een snel debuut in het eerste elftal. "In de wedstrijden die ik voor Jong AZ heb gespeeld, heb ik denk ik een goede indruk gemaakt", zegt het talent zelf. "Mijn hoogtepunt van het seizoen was dat ik in de winterstop mee mocht op trainingskamp, waar ik mezelf kon laten zien aan de hoofdtrainer. Volgend jaar maak ik deel uit van de A-selectie. Ik ga m'n best doen om zo snel mogelijk m’n debuut in het eerste elftal te maken."

Lees ook: "Hij wilde sowieso niet naar Ajax, hij vond die jongens een beetje arrogant"