Wervelend Manchester City laat fans genieten met vijfklapper en fraaie goals

06-05-2017 15:20
10

Een zeer sterk spelend Manchester City is dankzij een simpele overwinning op Crystal Palace opgeklommen naar de derde plek in de Premier League. In een zonnig Etihad Stadium werd het 5-0. Vincent Kompany en Raheem Sterling scoorden fraai tegen de ploeg van Patrick van Aanholt.

Palace had werkelijk niets in te brengen in Manchester. The Citizens stonden binnen een paar minuten al op voorsprong. Een bal die het strafschopgebied was ingewerkt, werd slecht uitverdediged door een Palace-verdediger. David Silva profiteerde. Het elftal van Pep Guardiola kreeg daarna volop kansen om er snel 2-0 van te maken. De tweede treffer viel echter pas na rust.

Captain Kompany haalde de trekker over. De Belgische routinier schoot fraai binnen in de dak van het doel. Landgenoot Kevin De Bruyne voegde er na een uur spelen een derde treffer aan toe. Palace-keeper Wayne Hennessy zag er niet goed uit bij die goal.

In de slotfase volleyde Raheem Sterling mooi binnen en kopte Nicolas Otamendi binnen op aangeven van De Bruyne. Door de overwinning - de grootste van het seizoen - heeft City nu 69 punten uit 35 gespeelde duels, net zo veel als Liverpool. Het doelsaldo van de club uit Manchester is iets beter. Lijfsbehoud is nog allerminst zeker voor Palace, dat op de zestiende plaats staat met 38 punten.