Anita kampioen met Newcastle, Stam maakt zich op voor play-offs

Anita kampioen met Newcastle, Stam maakt zich op voor play-offs

07-05-2017 15:02
3

Newcastle United is zondagmiddag kampioen van het Championship geworden. De ploeg van manager Rafa Benitez profiteerde van puntenverlies van koploper Brighton & Hove Albion. Newcastle won zelf met 3-0 van Barnsley, terwijl Brighton niet verder kwam dan 1-1 bij Aston Villa. Beide teams waren al verzekerd van promotie. 

The Magpies zouden alleen kampioen worden als Brighton punten verspeelde in Birmingham. Het bleef bij Aston Villa-Brighton lang 0-0, tót de gasten in de slotfase een strafschop benutten. Villa kwam in de 89e minuut alsnog langszij. Daardoor eindigde Newcastle op de eerste plaats. Op het eigen St. James' Park werd er simpel gewonnen van Barnsley. Vurnon Anita zat negentig minuten op de bank. 

Het Reading van manager Jaap Stam is op de derde plaats geëindigd. The Royals wonnen op de slotdag van de competitie met 4-2 bij Burton Albion. In de play-offs voor promotie naar de Premier League is nummer zes Fulham de tegenstander. De andere play-off gaat tussen Sheffield Wednesday (vierde) en Huddersfield Town (vijf). De winnaars van beide duels treffer elkaar in de finale. 

Degradatie
Blackburn Rovers, in 1995 nog kampioen van Engeland, degradeerde naar de League One, het derde niveau van Engeland. Op bezoek bij Brentford werd er weliswaar met 3-1 gewonnen, maar door resultaten op andere velden bleek dat niet genoeg voor Blackburn. Wigan Athletic en Rotherham United waren al gedegradeerd.