Heracles maakt gehakt van ADO, Janssen kopt Utrecht langs Vitesse

07-05-2017 16:46
6

Heracles Almelo heeft zondagmiddag zeer overtuigend van ADO Den Haag gewonnen. In eigen huis werd het 4-0 voor de nummer negen, die door de zege nog kans maakt op play-offs voor de Europa League.

Al na vijf minuten stond er 1-0 op het scorebord, door een treffer van de 22-jarige middenvelder Reuven Niemeijer. Een flinke klap voor ADO, dat nog geen tien minuten later nóg een domper te verwerken kreeg. Opnieuw was het Niemeijer die kon scoren: 2-0. Ook in de tweede helft kon ADO niet omhoog krabbelen. Samuel Armenteros en Thomas Bruns profiteerden van het zwakke spel van de Hagenaars, die zich weken geleden al veilig hadden gespeeld. Heracles gaat volgende week op bezoek bij koploper Feyenoord, dat dan móet winnen om kampioen te worden.

FC Utrecht – Vitesse 1-0
Het duel tussen FC Utrecht en Vitesse is geëindigd in een 1-0 zege voor de thuisploeg. Willem Janssen scoorde in de negentigste minuut op aangeven van Zakaria Labyad. De captain van Utrecht kopte raak uit een corner.

De nummer vier van de Eredivisie had niet veel belang bij de drie punten en voor Vitesse stond er ook niet veel meer op het spel. De Arnhemmers wonnen vorig weekend de KNVB Bekerfinale van AZ en zijn zodoende al zeker van een Europa League-ticket.