Aboutaleb verbaasd door relschoppers: Je moet voorlezen aan je dochter

Aboutaleb verbaasd door relschoppers: "Je moet voorlezen aan je dochter"

07-05-2017 19:00
24

Ahmed Aboutaleb ziet de rellen na de misstap van Feyenoord niet als reden om een eventuele huldiging volgende week te verbieden. De burgemeester van Rotterdam stelt dat een kleine groep voor problemen zorgt in de binnenstad.

"We moeten de gebeurtenissen niet overdrijven", zegt Aboutaleb tegen RTV Rijnmond. "Het was niet alsof er duizenden mensen aan het rellen waren. Het zijn enige tientallen jongeren, plukjes die hardnekkig zijn en op gepaste wijze bestreden moeten worden."

Vooraf zei de burgemeester dat de Feyenoord-fans zich moesten gedragen, anders zou de huldiging niet doorgaan. "Wat er nu gebeurd is in de stad is niet van dien aard dat je moet zeggen 'geen huldiging'. Ik zou bijna 100.000 mensen teleurstellen omdat enige tientallen mensen zich misdragen hebben. Dat zou ik ook niet op mijn geweten willen hebben."

Wel spreekt Aboutaleb zijn verbazing uit over sommige relschoppers. "Ik zie op camerabeelden ook wat volwassen mensen er tussen staan", zegt hij. "Daarvan denk ik: 'Wat doe je daar?'. Dit is het moment dat je moet voorlezen aan je dochter. Of met haar haar huiswerk maken."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie