De Jong en Lammers

De Jong uit op revanche: 'Voor hem is het mooi, prima gozer. Ik baal ervan'

De Jong uit op revanche: 'Voor hem is het mooi, prima gozer. Ik baal ervan'

08-05-2017 08:10
8

Luuk de Jong voelt collega-spits Sam Lammers in zijn nek hijgen. Waar De Jong al het hele seizoen uit vorm is, was daar zondag opeens Lammers bij PSV. De jonge centrumaanvaller redde de ploeg van Phillip Cocu door de 1-1 gelijkmaker te maken tegen FC Groningen (1-1) en hij had eigenlijk recht op nog een doelpunt.

"Voor Sam vind ik het persoonlijk mooi dat hij hier scoort. Een prima gozer, die zich al een tijdje aandient op de trainingen", zegt De Jong in het Eindhovens Dagblad. De spits beseft dat hijzelf dit seizoen 'te vaak net niet' is geweest. "Ik baal er zelf ook van, maar wil ook revanche. Op dit moment ben ik alleen met PSV bezig. In de zomer is niets uit te sluiten, maar volgend seizoen wil ik dolgraag weer het niveau van de vorige twee jaren zien te halen."

Lammers is logischerwijs blij met zijn rol zondag bij PSV. Hij had echter met een nog beter gevoel terug kunnen blikken op het duel: zijn tweede doelpunt werd afgekeurd door de arbitrage. "Waarom hij nou werd afgekeurd? Zeg het maar, ik denk dat er niets aan de hand was", zegt de twintigjarige spits, die nog niet weet hoe zijn toekomst in Eindhoven eruit ziet. "Ik begin met veel energie straks aan de voorbereiding en dan zien we hoe het loopt. En als ik bij Jong PSV speel, ga ik er ook voor. Ik hou van wedstrijden spelen, waar dan ook."