Update: Go Ahead bevestigt aanstelling trainer: Geen uitdaging uit de weg gaan

Update: Go Ahead bevestigt aanstelling trainer: "Geen uitdaging uit de weg gaan"

08-05-2017 11:03
6

Go Ahead Eagles heeft een dag na de definitieve degradatie uit de Eredivisie een nieuwe trainer gevonden. Leon Vlemmings volgt vanaf de zomer Robert Maaskant op.

Dat meldt Voetbal International. Vlemmings krijgt in Deventer de opdracht om volgend seizoen meteen weer te promoveren met Go Ahead, dat zondag na één jaar een einde zag komen aan het Eredivisie-verblijf. Ajax was door een 4-0 overwinning de nagel aan de doodskist.

Vlemmings wordt bij Go Ahead de opvolger van Maaskant, die na het ontslag van Hans de Koning het seizoen als interim-trainer afmaakte. Bij zijn aanstelling liet hij al duidelijk weten dat het bij een paar maanden zou blijven.

Vlemmings is geen onbekende naam in de voetbalwereld. Hij begon als 22-jarige in het vak en werkte als hoofdtrainer bij FC Eindhoven, AEK Larnaca, Excelsior én als interim-coach bij Feyenoord. Hij moet samen met technisch manager Dennis Bekking een nieuwe staf en selectie samenstellen.

Update 11.02 uur: Go Ahead Eagles heeft de aanstelling van Vlemmings bevestigd. Hij tekent voor twee seizoenen. "Een geweldige club", aldus Vlemmings op de clubsite. "Het stadion, de fans, het shirt, de historie. Een club die leeft, broeit en waar altijd iets gebeurt. Maar tijdens de gesprekken die ik heb gevoerd met de leiding van de club heb ik ook een goed beeld gekregen van de visie die er ligt. Een visie die helemaal aansluit bij mij als trainer en persoon: vernieuwen, durven, presteren, geen uitdaging uit de weg gaan."