Heerenveen maakt schoon schip: 'Buitenlands avontuur bleef aan hem trekken'

Heerenveen maakt schoon schip: 'Buitenlands avontuur bleef aan hem trekken'

08-05-2017 23:34
31

Veel spelers van sc Heerenveen zijn bezig aan hun laatste weken bij de Friese club. De clubleiding is momenteel alleen nog in gesprek met Doke Schmidt, die mogelijk langer aan de subtopper verbonden blijft.

Even leek ook Lucas Bijker te kiezen voor een langer verblijf bij Heerenveen, maar beide partijen gaan na dit seizoen uit elkaar. "Dat had niets te maken met contractuele zaken", aldus technisch manager Gerry Hamstra in gesprek met Voetbal International. "Er zat een stemmetje in zijn hoofd, een buitenlands avontuur bleef hem trekken. Toen hebben we besloten om niet samen verder te gaan. Want je kunt dan wel voor twee of drie jaar verlengen, maar dan speelt het probleem later waarschijnlijk weer op."

Bijker is niet de enige speler die deze zomer een nieuw avontuur aangaat. Ook Wout Faes (gehuurd), Younes Namli en Luciano Slagveer (geen nieuw contract) nemen binnenkort afscheid van het Friese publiek. Daarbij komt ook het vertrek van Erwin Mulder. Sam Larsson en Jeremiah St. Juste hopen op een stap hogerop.