Update: Willem II haalt versterking uit Alkmaar: 'Goed seizoen gedraaid'

Update: Willem II haalt versterking uit Alkmaar: 'Goed seizoen gedraaid'

09-05-2017 16:00
13

Fernando Lewis maakt de overstap van AZ naar Willem II. De 24-jarige vleugelspeler tekent een contract voor drie jaar in Tilburg. Dat meldt AZ dinsdag via de officiële kanalen. Lewis staat te boek als een multifunctionele speler. 

In Alkmaar speelde hij als rechtsback, als linksbuiten en als centrumspits. Dit seizoen kwam Lewis voornamelijk in actie bij Jong AZ, dat kampioen werd van de Tweede Divisie. In het eerste elftal van AZ speelde de rechtspoot vijf duels. 

Wedden

Meer odds

Het contract van Lewis liep af in het AFAS Stadion. Hij maakt dan ook transfervrij de overstap naar Willem II. In het seizoen 2014/15 kwam Lewis op huurbasis uit voor FC Dordrecht en Go Ahead Eagles. AZ plukte hem in 2009 weg uit de jeugd van het inmiddels failliete HFC Haarlem.  

Lewis liep in zijn loopbaan al een paar keer een zware blessure op. In mei was hij bijna een jaar uit de roulatie vanwege een gescheurde kruisband. In september 2015 was het opnieuw raak: toen scheurde hij de hamstring in zijn linkerbeen deel af. Het restant van het seizoen 2015/16 miste hij daardoor. 

Update 16.00: Op de website van Willem II laat Lewis weten dat hij zin heeft in zijn avontuur bij de Tricolores. "Nadat ik hersteld was kreeg ik weinig speelminuten. Ik vind dat ik bij het tweede elftal toch een goed seizoen gedraaid heb. En nadat in maart duidelijk werd dat mijn contract niet werd verlengd, hebben verschillende clubs zich gemeld. Van die clubs was mijn gevoel bij Willem II na enkele gesprekken het best."