'Twee nieuwe slachtoffers van misbruik melden zich bij PSV'

'Twee nieuwe slachtoffers van misbruik melden zich bij PSV'

10-05-2017 07:15
27

Bij PSV hebben zich twee nieuwe slachtoffers gemeld die zeggen te zijn misbruikt op de club. Het gaat om een jeugdspeler uit de jaren zeventig en een jeugdspeler uit de jaren tachtig.

Dat meldt de Volkskrant woensdag. Die krant onthulde afgelopen week over seksueel misbruik van jeugdspelers bij PSV en Vitesse. 

Een van de nieuwe slachtoffers speelde van zijn tiende tot zijn zestiende in de opleiding van PSV en werd daar aangerand door zijn trainer. Dat gebeurde in de jaren zeventig, toen het slachtoffer twaalf jaar oud was. Hij werd door de trainer meegenomen naar de kleedkamer van het eerste elftal, waar de trainer zich in het bad aan hem vergreep.

PSV gaat beide slachtoffers voorstellen een gesprek te hebben met de vertrouwenspersoon van de club. "Dit is heel vervelend, in de eerste plaats voor de slachtoffers", zegt algemeen directeur Toon Gerbrands. "We gaan de mannen uitnodigen zodat ze hun verhaal kwijt kunnen. We gaan ze hulp aanbieden om dit trauma te verwerken."

Gerbrands houdt er rekening mee dat zich de komende weken meer slachtoffers melden. PSV heeft de afgelopen dagen overlegd met het Openbaar Ministerie (OM) en de GGZ en gaat slachtoffers vragen of ze behoefte hebben in contact te treden met een van die instanties. De vermeende daders zijn anderen dan die van de eerste melding.