Jans legt 'prima' interview uit: 'Jij hebt ook dingen gezegd, je moet niet piepen'

Jans legt 'prima' interview uit: 'Jij hebt ook dingen gezegd, je moet niet piepen'

10-05-2017 07:52
2

Queensy Menig is niet bezig met een transfer. Ron Jans liet de aanvaller van PEC Zwolle zondag buiten de basis. Volgens de oefenmeester had Menig zijn aandacht elders. Gesuggereerd werd dat de Ajax-huurling met andere clubs in conclaaf zou zijn. Zo wordt FC Groningen genoemd.

De ophef ontstond vorige week naar aanleiding van een interview van Jans in De Stentor. "Ik ben bij de trainer geweest", reageert Menig tegenover Voetbal International. "Hij zei dat hij geen namen had genoemd. Er was een andere reden. Wat dan wel? Dat is iets tussen ons. Maar ik was niet met andere clubs bezig."

Jans noemt het een 'prima' interview. "Ik heb geen namen genoemd. Ik heb gezegd dat iedereen zich moet opofferen. Als je dan maatregelen neemt, dan kun je daar je eigen conclusies aan trekken."

Menig hoorde een duidelijke boodschap van Jans. "Ik heb tegen hem gezegd: 'Jij hebt ook dingen gezegd waar ik niet blij mee ben. Je moet niet piepen. Je moet als je erin komt laten zien dat je er klaar voor bent'. Dat heeft hij uitstekend opgepakt.' Als invaller scoorde Menig zondag tegen sc Heerenveen.

Inmiddels wordt Menig in verband gebracht met Groningen. Hij wil echter niet op de zaken vooruit lopen. "Ik ben nog niet bezig met volgend jaar", aldus de 24-jarige Amsterdammer, die bij Ajax een contract heeft tot medio 2019.