Zieke Ricksen: 'Ik kon het niet opbrengen om Advocaat op te zoeken'

Zieke Ricksen: 'Ik kon het niet opbrengen om Advocaat op te zoeken'

Gepubliceerd: woensdag 10 mei 2017 om 10:47wo 10-05-2017 om 10:47

ALS-patiënt en voormalig prof Fernando Ricksen kan door zijn ziekte héél slecht tegen (te) veel nieuwe prikkels. Daarom wilde hij twee jaar geleden Dick Advocaat liever niet zien tijdens een wedstrijd in Eindhoven, vertelt hij in een uitgebreid interview met Nieuwe Revu. 

"Sinds ik ALS heb, merk ik dat ik niet te veel nieuwe prikkels moet hebben. (...) Een heel verschil met vroeger. Toen maakte me dat allemaal niks uit. Wilde ik het juist niet weten. Dat is nu zo anders. Ik moet het nu gewoon weten als ik ergens heen ga, anders raak ik in paniek", aldus de voormalig speler van onder meer AZ, Zenit Sint-Petersburg en Oranje.

Twee jaar geleden speelden PSV en Zenit tegen elkaar in Eindhoven. "In de rust van die wedstrijd kwam er ineens iemand naar me toe. Die vertelde me dat Advocaat, mijn oude trainer, ook in het stadion was. Of ik hem misschien wilde zien. Hoe graag ik dat ook wilde, ik kon dat niet opbrengen."

"Het was anders geweest als ik dat een dag eerder had geweten. Dan was het geen enkel probleem geweest", legt Ricksen uit. "Dan kon ik me daar op voorbereiden. Maar nu wist ik: als ik Dick zou opzoeken, zou ik dat niet aankunnen."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws