Kritiek op 'bizarre' Zlatan-bonus: 'Verklaart waarom hij zo vaak op doel schiet'

Kritiek op 'bizarre' Zlatan-bonus: 'Verklaart waarom hij zo vaak op doel schiet'

10-05-2017 12:39
35

Zlatan Ibrahimovic en Paul Pogba verdienen in dienst van Manchester United enorme bonussen. Dat heeft Football Leaks deze week onthuld. De twee sterspelers krijgen aan het einde van het seizoen miljoenen extra uitgekeerd.

Ibrahimovic kan op Old Trafford een doelpuntenbonus van liefst 3,4 miljoen euro tegemoet zien als dank voor zijn in totaal 28 doelpunten dit seizoen. Recordaankoop Paul Pogba ontvangt een loyaliteitsbonus van ruim vier miljoen euro, wanneer hij ook volgend seizoen voor The Red Devils speelt. 

Voormalig Premier League-topscorer Chris Sutton, tegenwoordig columnist voor The Daily Mail, heeft geen goed woord over voor de bedragen die het tweetal verdient. Met name de doelpuntenbonus voor Ibrahimovic stuit hem tegen de borst.

'Hij is een aanvaller van beroep. Waarom zou je hem dan zoveel betalen als hij gewoon zijn werk doet? Het is net alsof je een tuinman extra betaalt voor het aantal rozen dat in bloei staat', aldus Sutton. 'Dit verklaart meteen waarom hij zo vaak op doel schiet. Het lijkt me ook slecht voor de teamgeest als één speler zo veel extra krijgt voor zijn werk.'

Lees ook: Football Leaks-onthulling: Raiola verdient 48 miljoen euro aan transferdeal