Football Leaks-onthulling: Raiola verdient 48 miljoen euro aan transferdeal

Football Leaks-onthulling: Raiola verdient 48 miljoen euro aan transferdeal

09-05-2017 08:11
22

Zaakwaarnemer Mino Raiola kan in totaal 48 miljoen euro (!) verdienen aan de megatransfer van Paul Pogba naar Manchester United. Afgelopen zomer verkaste Pogba voor een recordbedrag van Juventus naar de Premier League-grootmacht. Raiola streek een groot deel van de transfersom op. 

In het boek Football Leaks: The Dirty Business of Football wordt er uitgebreid geschreven over de deal tussen United en Juve. Voor Pogba werd ruim 105 miljoen euro betaald, een wereldrecord. Raiola incasseerde liefst 27 miljoen euro van dat bedrag. In de komende jaren gaat de Nederlands-Italiaanse spelersmakelaar nog eens twintig miljoen euro verdienen aan Pogba, wordt verder onthuld. 

Opvallend: Pogba verdient volgens het boek een kleine 200.000 euro per week in Manchester. Dat is een stuk minder dan Zlatan Ibrahimovic, een andere speler die afgelopen zomer door Raiola naar United werd gebracht. De Zweedse superspits incasseert wekelijks 435.000 euro (!). Daarmee is Ibrahimovic de absolute grootverdiener van de Premier League.