Update: Ajax op z'n hoede: Bundesliga-club neemt afscheid van trainer

Update: Ajax op z'n hoede: Bundesliga-club neemt afscheid van trainer

13-05-2017 18:53
40

Peter Bosz staat op een shortlist bij Bayer Leverkusen. Dat meldt voetbalblad Kicker donderdag. Leverkusen wil in de zomer een nieuwe trainer aanstellen. Roger Schmidt werd eerder dit jaar op straat gezet en ook diens vervanger Tayfun Korkut voldoet niet. 

Korkut ondertekende een paar maanden geleden een contract tot het einde van het seizoen. Leverkusen presteert sinds zijn aanstelling dramatisch en dus is een langer verblijf in de BayArena uitgesloten. Technisch directeur Rudi Völler is op zoek naar een nieuwe coach en dacht in eerste instantie aan Lucian Favre. De trainer van Nice lijkt echter naar Borussia Dortmund te verkassen. 

Bosz is nu in beeld gekomen bij de Bundesliga-club, weet Kicker. De 53-jarige trainer is sinds afgelopen zomer in dienst bij Ajax. De Europese successen van de Amsterdammers - Ajax kan zich donderdagavond plaatsen voor de finale van de Europa League - zijn in heel Europa opgevallen. Bosz heeft een contract tot medio 2019. 

Er staan meer namen op het lijstje van Völler en Leverkusen. Ook Niko Kovac (Eintracht Frankfurt), Martin Schmidt (FSV Mainz) en Domenico Tedesco (Erzgebirge Aue) worden genoemd. Ook Frank de Boer, die momenteel clubloos is, passeerde onlangs de revue.  

Update 13/05 18.53: Leverkusen heeft zaterdag bevestigd dat Korkut na afloop van het huidige seizoen vertrekt. De nummer twaalf van de Bundesliga speelde zich veilig door met 2-2 gelijk te spelen tegen FC Köln. Direct daarna maakte Michael Schade, algemeen directeur van de club, bekend dat Korkut zal vertrekken. Volgens Duitse media is Bosz kandidaat om aan de slag te gaan bij Leverkusen.