'Boateng schrikt en dreigt met vertrek bij Bayern München, huurling vertrekt'

'Boateng schrikt en dreigt met vertrek bij Bayern München, huurling vertrekt'

11-05-2017 14:42
5

Het is niet uitgesloten dat Jerôme Boateng in de zomer vertrekt bij Bayern München. De topverdediger werd onlangs gepasseerd door trainer Carlo Ancelotti en wil weten waar hij aan toe is.

Dat meldt Kicker. Boateng ontbrak twee weken geleden in de basis tijdens de bekerkraker tussen Bayern en Borussia Dortmund (2-3), ondanks dat hij fit was. De verdediger is daar zo van geschrokken dat hij opheldering wil van Ancelotti. Kan de Italiaanse succestrainer hem geen basisplaats garanderen, dan zoekt Boateng zijn heil elders.

Het is geen geheim dat Spaanse en Engelse clubs in de rij staan voor Boateng, die bij Bayern München een contract tot de zomer van 2021 heeft. Hij speelde eerder voor Hertha BSC, Hamburger SV en Manchester City, alvorens hij in 2011 terechtkwam in Zuid-Duitsland.

Badstuber
Voor Holger Badstuber is geen perspectief meer bij Bayern München. Hij werd sinds de winterstop verhuurd aan Schalke 04 en keert in de zomer terug naar zijn broodheer, omdat Schalke hem ook niet meer hoeft. Volgens BILD lonkt nu transfer naar de Premier League voor de blessuregevoelige verdediger.