Brands komt tot twee 'goede' PSV'ers: Hij heeft grote stappen gemaakt

Brands komt tot twee 'goede' PSV'ers: "Hij heeft grote stappen gemaakt"

11-05-2017 18:22
14

Marcel Brands komt tot twee spelers bij de vraag welke PSV'ers zich dit seizoen positief hebben ontwikkeld: Santiago Arias (foto) en Bart Ramselaar. Dat zegt de technisch manager van de Eindhovense club tegen Omroep Brabant.

"Ik vind dat Arias grote stappen heeft gemaakt en dat Bart Ramselaar boven verwachting heeft gepresteerd", zegt Brands. "Maar PSV heeft als team geen topseizoen achter de rug en dan is het als individu lastig om daar uit te springen. Wij hadden geen topseizoen, maar zelfs daarin hadden we toch kampioen kunnen worden."

Bij de evaluatie van het teleurstellende seizoen passeert ook PSV-aanvoerder Luuk de Jong de revue. Brands: "Niemand had kunnen voorzien dat Luuk in plaats van 25 maar 8 goals zou maken en dat Jürgen Locadia zeven maanden geblesseerd zou zijn. Daarmee hebben we zoveel scorend vermogen ingeleverd", aldus Brands.

"We kunnen niet alles aan één speler ophangen, maar we zijn ten opzichte van de concurrenten en de andere seizoenen nergens op achtergebleven. Het is puur het 'converteren' van de kansen wat minder ging. Dat heeft ons erg veel pijn gedaan. Maar dan nog denk ik dat we met wat meer 'honger' er meer uit hadden kunnen halen."