Tete onder de indruk van Ajacied: 'Niet normaal, wat een beest is dat. Petje af'

Tete onder de indruk van Ajacied: 'Niet normaal, wat een beest is dat. Petje af'

12-05-2017 07:50
47

Ajax mocht Davinson Sanchez donderdagavond dankbaar zijn na de return tegen Olympique Lyon in de halve finale van de Europa League. Met enkele fantastische ingrepen hield hij de Amsterdammers op de been. Kenny Tete is onder de indruk.

"Niet normaal, wat een beest is dat. Petje af voor die jongen hoe hij het doet. Het is heerlijk om hem naast je te hebben", zegt de rechtsback tegen De Telegraaf. Ajax ging met 3-1 onderuit in Frankrijk, maar dat was net genoeg om door te gaan. "Dit is fantastisch. We hebben het zeker spannend gemaakt. Voor de mensen thuis, voor familie, maar het is een heerlijk gevoel dat we door zijn."

Tete viel zelf in, nadat hij in de heenwedstrijd nog basisspeler was. "Ik ben blij dat ik mocht spelen. Eerst teleurstelling, maar ik ben blij dat ik alsnog kon spelen. Ik hoop dat ik nog zoveel mogelijk kan spelen. Iedereen weet wat ze aan me hebben." Hij beseft dat het een unieke week kan worden voor Ajax, dat zondag voor zijn laatste kans op de titel gaat. "Ja, dat ook nog hè. Daar gaan we ook vol voor. Het wordt spannend. Het kan een hele mooie week worden."

Matthijs de Ligt was tegen Lyon veruit de jongste speler op het veld met zijn zeventien jaar. "Dit was de mooiste wedstrijd die ik ooit in mijn leven heb gespeeld. Gelukkig moet de allermooiste wedstrijd nog komen. Hopelijk kunnen we dan een vervolg geven aan dit succes."