'Afspraak Van Gaal en Schweinsteiger: 350.000 boete bij slecht woord over trainer'

'Afspraak Van Gaal en Schweinsteiger: 350.000 boete bij slecht woord over trainer'

Gepubliceerd: vrijdag 12 mei 2017 om 12:12vr 12-05-2017 om 12:12

Bastian Schweinsteiger had 'gedragclausules' in zijn Manchester United-contract staan. De Duitse middenvelder moest twee weeksalarissen inleveren indien hij zich negatief uit zou laten over zijn manager.

Dat staat volgens BILD in het boek Football Leaks: The Dirty Shops in Professional Football. Het contract werd door Schweinsteiger getekend toen Louis van Gaal United nog onder zijn hoede had, maar de clausule gold ook onder José Mourinho, die nu met de scepter zwaait in Manchester. Bij ieder negatief statement moest Schweinsteiger 350.000 euro, iets minder dan twee weeksalarissen, inleveren.

Bij United kwam Schweinsteiger amper nog aan de bak, maar hij heeft in zijn tweejarige periode in Engeland nooit een slecht woord over Van Gaal en Mourinho gesproken. Dat heeft mogelijk te maken gehad met de boeteclausule. Door zijn professionele houding werd de Duitser zelfs geprezen door Mourinho.

Schweinsteiger zag in Manchester geen perspectief meer en besloot te vertrekken. Afgelopen maart vertrok hij richting het Amerikaanse Chicago Fire.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws