Feyenoord-fans in de kleedkamer na historische nederlaag: 'Zeker de jonge spelers'

Feyenoord-fans in de kleedkamer na historische nederlaag: 'Zeker de jonge spelers'

13-05-2017 13:27
15

Oud-prof Tim de Cler bewaart voornamelijk goede herinneringen aan zijn jaren bij Feyenoord. De bekerwinst in 2008 met de Rotterdamse club noemt hij in gesprek met VICE Sports zelfs het hoogtepunt uit zijn loopbaan. Een 10-0 nederlaag bij PSV was een dieptepunt. 

"Er stond toen 60 duizend man op de Coolsingel op een maandagochtend voor een bekerwinst", aldus de voormalig linksback. In 2002 werd hij met Ajax kampioen. "Toen stonden daar denk ik 40 duizend mensen op het Leidseplein op een zondagmiddag. Daar zijn ze natuurlijk ook wat meer successen gewend, maar dat er op een maandagochtend na een bekerwinst zo veel supporters op de Coolsingel stonden, zegt wel wat over het karakter van die club. Het voelt allemaal heftiger."

Dieptepunten waren er ook. "Ik speelde mee tijdens de 10-0 nederlaag tegen PSV. Ik won een keer met 9-0 van Sparta in mijn Ajax-tijd. Toen zei Willem van Hanegem na afloop dat het niet uitmaakt of je met 1-0 of met 9-0 verliest, omdat het in beide gevallen om drie punten gaat. Maar dat gold in dit geval echt niet. De impact van die wedstrijd was enorm."

"Toen we terugkwamen bij De Kuip vertelden een paar supporters ons in de kleedkamer hoe zij zich voelden tijdens die wedstrijd. Daarna schaam je je dieper dan je al deed. Ik denk dat het goed is geweest dat die supporters toen in de kleedkamer kwamen. Het was een eye-opener voor ons als spelersgroep. Zeker de jonge spelers hadden dat nodig om te beseffen dat het om meer ging dan alleen het team."