'Wang grijpt macht bij ADO met miljoenenlening': Broedende kip niet storen

'Wang grijpt macht bij ADO met miljoenenlening': "Broedende kip niet storen"

13-05-2017 14:26
16

ADO Den Haag heeft zaterdagmiddag gereageerd op een publicatie van Voetbal International, dat stelt dat de Chinese investeerder Hui Wang de macht weer gaat grijpen in Den Haag. De club zegt zich niet in het artikel te herkennen en betreurt 'dat het veel onjuistheden bevat'.

VI schrijft zaterdag dat Wang, die eerder nog tegenover ADO Den Haag stond in de rechtbank omdat het financiële verlichtingen niet was nagekomen, via een bemiddelingspersoon een lening van vier miljoen euro gaat verstrekken aan de noodlijdende club. Het bestuur zou daarvoor openstaan omdat het moeite heeft de begroting sluitend te krijgen vanwege het gebrek aan sponsorinkomsten. Twee van de vier miljoen euro moet aan nieuwe spelers worden uitgegeven.

Consequentie van de lening is wel dat Wang weer de macht gaat grijpen en het voor het zeggen gaat krijgen bij ADO. De Chinees wil zo snel mogelijk de Raad van Commissarissen vervangen en vertrouwelingen aanstellen.

Wedden

Meer odds

In een officiële verklaring reageert ADO Den Haag verrast en teleurgesteld op de publicatie. De club zegt dat er 'op dit moment op constructieve wijze tussen de directie van ADO Den Haag en United Vansen hard wordt gewerkt aan een evenwichtige en duurzame oplossing'.

"Een inhoudelijke reactie is op dit moment niet zinvol", zegt algemeen directeur Mattijs Manders, die volgens VI eerder nog tegen Wang was maar nu door de aanstaande lening over is gestapt naar kamp-Wang. "We moeten een proces niet verstoren. Wel hecht ik er waarde aan om duidelijk te maken dat er commercieel wel degelijk grote stappen voorwaarts worden gemaakt. We hopen en verwachten ook dat snel zichtbaar te kunnen maken. Maar een broedende kip moet je niet storen."