Ik dacht toen wel: heb ik hier nou De Kuip voor opgegeven?

"Ik dacht toen wel: heb ik hier nou De Kuip voor opgegeven?"

13-05-2017 18:40
3

Ruben Schaken ging in 2015 het avontuur aan bij Inter Baku, een grote club uit Azerbeidzjan. Na een paar maanden ontstonden er problemen rondom de betaling van zijn salaris. Het mondde uiteindelijk uit in een juridische procedure. 

Niet alleen Schaken, maar ook veel van zijn collega's kregen op een bepaald moment geen cent meer uitbetaald, vertelt de aanvaller in gesprek met het magazine van de VVCS. "Dat gaf onrust, hoewel sommige lokale jongens eraan gewend waren. Inter Baku heeft weinig supporters en sponsors en dus geen eigen middelen om gaten te dichten. Maar ja, ik ben Nederlander, en ook nog
zakenman. Dus ik stond steeds op de stoep bij het bestuur om te vragen hoe de vork in de steel zat, wanneer er een keer betaald ging worden."

Wedden

Meer odds

"Morgen, morgen, morgen, hoorde je dan steeds. Dat doet iets met je vertrouwen. Ik dacht toen wel: heb ik hier nou De Kuip voor opgegeven?". Ondanks al het gedoe in Den Haag rond eigenaar Hui Wang voelt spelen bij ADO nu als een verademing, aldus Schaken, die tussen 2010 en 2015 voor Feyenoord speelde. 

"Er is in ieder geval transparantie vanuit de club. En ik speel veel. Dus ik maak me niet zo druk. Jongere jongens doen dat eerder. Logisch. (...) ADO is een volksclub, het is Feyenoord in het klein. Rustig is het nooit."