Hyperambitieuze Van der Sar: 'Ja, lastig, maar daar moet je naar toe'

Hyperambitieuze Van der Sar: 'Ja, lastig, maar daar moet je naar toe'

13-05-2017 19:40
37

Vijf jaar geleden sprak Ajax de ambitie uit om weer de aansluiting te krijgen bij de Europese top. Met het bereiken van de Europa League-finale is dat doel bereikt, vertelt directeur Edwin van der Sar op de website van de club.

"We wilden aanhaken bij de Europese top en dat hebben we nu gedaan. Er komen is makkelijker dan er blijven. Je moet direct weer met de volgende stap aan de slag. Dan praat je bijvoorbeeld met jeugdtrainers. En er moeten uiteraard een hoop dingen geregeld worden voor de finale", aldus de oud-doelman, daags na het uitduel met Olympique Lyon. 

Van der Sar denkt nu al aan de volgende stap. "Ja, dat wordt lastig. Als je de elftallen van Real Madrid, FC Barcelona of Juventus ziet... Maar uiteindelijk moet je daar naar toe. Het is nu te lang droog geweest. We hebben mooie wedstrijden gezien. Uiteindelijk moet je de finale halen en ook winnen. De enige tweede plek die men wereldwijd herinnert, is die van Oranje in 1974. Het draait om winnen."

Op 24 mei speelt Ajax de finale tegen Manchester United. Eerst volgt nog de laatste competitieronde in de Eredivisie. Zondag is Willem II de tegenstander in Tilburg. 

Lees ook: Van der Sar: 'Het is leuk voor hem, Ajax zal de club zijn die in zijn hart zit'