Nerveus Feyenoord moet voorbeeld nemen aan Bolt: 'Anders haal je het niet'

Nerveus Feyenoord moet voorbeeld nemen aan Bolt: 'Anders haal je het niet'

14-05-2017 09:37
17

Plezier in plaats van spanning. Dat is wat Feyenoord zondagmiddag moet proberen te voelen tijdens het kampioensduel met Heracles Almelo. Topcoach Marc Lammers vertelt dat in gesprek met de NOS. In zijn ogen moet de Eredivisie-koploper een voorbeeld nemen aan Usain Bolt. 

"Als je hem ziet voor een grote finale, dan maakt hij lol, het lijkt of hij heel ontspannen is. En als de wedstrijd begint, is hij weer gefocust. Maar hij maakt er een feest van", legt Lammers uit. "Hij weet ook dat hij ontspannen die race moet lopen, anders gaat zijn hartslag omhoog en haal je het niet meer. Dus misschien traint hij zichzelf ook wel om plezier te maken. Dat zou Feyenoord ook moeten doen. Genieten, kijk ernaar uit. En dan komt het echt goed."

Er is een soort 'Sinterklaas-spanning' nodig, denkt hij. "Je hebt er zo'n zin in, je hebt je goed voorbereid. Je gedichtje gemaakt. Als je je focust op het eerste pakje dat je mag uitpakken, die eerste minuten, dan wil je heel graag die wedstrijd spelen."

Koop nu je Feyenoord Kampioenshirt met 15% korting met de code VPFEYENOORD2017 + Gratis Verzending + 5 Kampioenstickers (ter waarde van 5 euro)