Ajax wint, loopt titel mis en kan zich volledig richten op Europa League-finale

Ajax wint, loopt titel mis en kan zich volledig richten op Europa League-finale

14-05-2017 16:21
46

Ajax heeft zondag, drie dagen na het bereiken van de Europa League-finale, niet de landstitel kunnen pakken. De Amsterdammers wonnen met 1-3 van Willem II, maar zagen Feyenoord winnen.

Ajax had in Tilburg een nieuwe misstap van Feyenoord nodig om kans te maken op de landstitel, maar dat zat er eigenlijk geen moment in door een snel doelpunt van Dirk Kuyt in Rotterdam. Omdat Feyenoord uiteindelijk met 2-0 won Heracles Almelo, bleef het verschil op de slotdag van het Eredivisie-seizoen één punt.

In Tilburg startte Ajax flets, maar een doelpunt na dik een half uur spelen bracht uitkomst. Kasper Dolberg maakte zijn zestiende van het seizoen op aangeven van Justin Kluivert. Toen Davinson Sánchez er vlak na rust 0-2 van maakte, was het duel tussen de nummers twee en twaalf van de ranglijst gespeeld.

Davy Klaassen maakte de 0-3 en in de slotfase redde Feyenoord-huurling Jari Schuurman de Tilburgse eer. Na de 1-3 overwinning kunnen de Amsterdammers zich volledig richten op de Europa League-finale in Stockholm. Over precies tien dagen (24 mei) is Manchester United de tegenstander.