FC Groningen wint dik in Enschede en mag deelnemen aan play-offs

FC Groningen wint dik in Enschede en mag deelnemen aan play-offs

14-05-2017 16:30
35

FC Groningen en sc Heerenveen hebben zich geplaatst voor de play-offs voor Europees voetbal. Groningen won zondag met 5-3 bij FC Twente en eindigde na 34 speelrondes op de achtste plek. Nummer tien Heracles valt buiten de boot. SC Heerenveen verloor thuis van NEC (0-2). De Friezen zijn op plek negen geëindigd. 

FC Twente - FC Groningen 3-5
FC Groningen had er zin in in Enschede en won met grote cijfers: 3-5. Al voor de pauze lagen er vier in. Oussama Idrissi scoorde twee keer en ook Bryan Linssen was trefzeker. Stefan Thesker maakte een eigen doelpunt. Klich maakte 2-4 en daarna scoorden Alexander Sorloth (Groningen) en Enes Ünal nog. Omdat Heracles Almelo én sc Heerenveen verloren, klimt Groningen op de ranglijst naar plek acht. In de play-offs is AZ de tegenstander. 

AZ - FC Utrecht 2-3
De wedstrijd in Alkmaar was pikant, omdat FC Utrecht in verband met tv-gelden juist gebaat was bij een nederlaag. Binnen de lijnen leek het geen moment alsof de nummer vier van Nederland ook daadwerkelijk wilde verliezen. Zivkovic (prachtig hakje) en Labyad zorgden voor 0-2. Na de 1-2 van Jahanbakhsh zorgde Barazite voor de beslissing. Jahanbakhsh maakte ook nog de 2-3. In de play-offs neemt nummer vier Utrecht het op tegen Heerenveen. 

ADO Den Haag - Excelsior 4-1
De wedstrijd in Den Haag ging nergens meer om. ADO Den Haag wilde het seizoen goed afsluiten voor eigen supporters. Daar slaagde de ploeg van trainer Fons Groenendijk in. Excelsior werd met 4-1 verslagen. Becker, Havenaar en El Khayati scoorden voor rust. Fortes maakte de 1-1. Na de pauze tekende Kanon voor de eindstand.