El Ahmadi haalt gram bij 'meneer Schöne': 'Dat had hij beter niet kunnen doen'

El Ahmadi haalt gram bij 'meneer Schöne': 'Dat had hij beter niet kunnen doen'

14-05-2017 18:45
87

De sneertjes die de afgelopen weken vanuit Amsterdam werden uitgedeeld aan Feyenoord, hebben motiverend gewerkt voor de Rotterdammers. Dat zegt Karim El Ahmadi na afloop van de kampioenswedstrijd in De Kuip tegen VoetbalPrimeur.

Emile van de Sande
ROTTERDAM

Onder meer Lasse Schöne en Peter Bosz probeerden de afgelopen weken de druk op Feyenoord te verhogen. Schöne sneerde: "Dat zou ook voor het eerst zijn dat ze het op het veld laten zien. Kijk maar naar de afgelopen jaren." Ook zaterdag liet Schöne van zich horen. Ajax-trainer Peter Bosz zei onder meer dat hij dacht dat Ajax kampioen zou worden, wanneer het de laatste wedstrijden allemaal zou winnen. Al die praatjes kunnen dus de prullenbak in.

"Vanuit ons is er alleen maar respect dat ze in de finale van de Europa League staan", begint El Ahmadi tegen VoetbalPrimeur. "Als zij willen praten... Ik ben er meer mee bezig om het op het veld te laten zien. Ik denk dat je vaker je voeten moet laten spreken dan je via de pers te laten horen. Maar als zij dat nodig hebben... Uiteindelijk heeft het niet geholpen. Meneer Schöne heeft ons alleen maar gemotiveerd."

De uitspraken uit het Ajax-kamp hebben de afgelopen weken ook de kleedkamer van Feyenoord bereikt. "Ja, dat hebben we meegekregen en daar hebben we het over gehad. Misschien had hij dat beter niet kunnen doen", aldus El Ahmadi over de uitspraken van Schöne. Feyenoord lacht zoals bekend het laatst: door de 3-1 overwinning op Heracles Almelo is de ploeg van Giovanni van Bronckhorst kampioen van Nederland.