Jörgensen vindt 'Ajax-vriend' de beste: Die krijgt hij nu terug in z’n gezicht

Jörgensen vindt 'Ajax-vriend' de beste: "Die krijgt hij nu terug in z’n gezicht"

Gepubliceerd: maandag 15 mei 2017 om 16:30ma 15-05-2017 om 16:30

Nicolai Jörgensen heeft de tweede editie van de VP Award in de wacht gesleept. De Deense spits van Feyenoord kroonde zich in zijn eerste seizoen in Nederland tot topscorer van de Eredivisie en is daarom de terechte winnaar van de VP Award 2017.

Emile van de Sande
ROTTERDAM

Jörgensen wist maar liefst 21 keer het net te vinden en had daarmee een groot aandeel in het behaalde kampioenschap. De redactie koos massaal voor de Deen en ook de bezoekers kozen voor de doelpuntenmachine. Hij eindigde ruim voor nummer twee Davy Klaassen. VoetbalPrimeur overhandigde de trofee na afloop van Feyenoord - Heracles Almelo, de kampioenswedstrijd van de Rotterdammers, aan Jörgensen.

Kort na de overhandiging van de trofee vertelt Jörgensen aan een Deense zender desgevraagd over de ontvangen prijs. "De mensen hier hebben op me gestemd als beste speler van het seizoen. Daar ben ik heel trots op", zegt hij met een glimlach op zijn gezicht.

Is dit de eerste individuele prijs die je in ontvangst neemt?
"Nee, eerlijk gezegd niet. Ik heb ook een keer iets gewonnen in de Deense competitie. Maar dit is zonder twijfel de prijs die het meest voor mij betekent. Het is niet makkelijk om naar Feyenoord te komen, er rust altijd druk op je schouders. Het is mijn eerste seizoen en het is boven verwachting goed gegaan. Ik ben trots en blij dat ik deze prijs mag ontvangen."

Ben je verrast dat het je zo goed is vergaan in je eerste jaar bij Feyenoord?
"Ik ben niet enórm verrast, maar op voorhand weet je niet hoe het gaat uitpakken. De druk was hoog. Ik wist dat ze al achttien jaar geen kampioen waren geworden, dus dan wordt het niet makkelijk. Het is een lang seizoen geweest, met veel hoogtepunten maar ook dieptepunten. Maar uiteindelijk hebben we het geflikt. Daarom is het zo speciaal."

Naar wie zou jouw VP Award-stem zijn gegaan dit seizoen?
"Het is bekend dat ik een groot fan ben van Karim El Ahmadi. Als ik op iemand had moeten stemmen, zou mijn stem waarschijnlijk naar hem zijn gegaan. Of... Nee, hij zou het zijn. Hij heeft het meest constant gepresteerd dit seizoen."

En naar wie zou jouw stem zijn gegaan als je iemand van een andere club moet kiezen?
"Ik weet dat iedereen hier Ajax haat, dus ik moet oppassen met wat ik zeg. Maar ik denk dat ik dan ga voor mijn Deense vriend Lasse Schöne. Ondanks dat hij zich negatief uitliet over Feyenoord, hij zei dat we geen kampioen zouden worden. Die krijgt hij nu terug in z'n gezicht, haha. Maar hij heeft het goed gedaan. Maar wij hebben een goed team, bij ons zou iedereen hem hebben verdiend."

Naast je doelpunten was je ook vaak belangrijk als aangever. Welk van je doelpunten en assists vind je het mooist?
"Het beste doelpunt waarbij ik betrokken was, was de 3-0 thuis tegen AZ. Ricky (Karsdorp, red.) speelde de bal naar mij, ik speelde hem met de borst door naar Dirk (Kuyt, red.) en hij schoot binnen in de verre hoek. Dat was een geweldige goal. Ook omdat dat soort wedstrijden, tegen subtoppers, altijd lastig zijn. Maar juist die wedstrijden hebben we dit seizoen allemaal gewonnen."

Waar ga je deze gouden schoen laten?
"Ik ga hem aan mijn ouders geven. Zij zijn nu in Denemarken, maar ik weet dat ze enorm trots op me zullen zijn dat ik deze prijs in ontvangst mag nemen. Zij zullen hem dan denk ik in de prijzenkamer stallen."

Lees ook: VP Award 2017: Klasbak van De Kuip is onbetwist de beste

Poll

Is Jörgensen de terechte winnaar?

(1861 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws