Utrecht-doelman over 'interesse' Ajax: Als ik overal naartoe was gegaan...

Utrecht-doelman over 'interesse' Ajax: "Als ik overal naartoe was gegaan..."

15-05-2017 15:35
7

Robbin Ruiter maakte zondag bekend FC Utrecht na vijf seizoenen te verlaten. De dertigjarige doelman staat open voor een avontuur in binnen- en buitenland. De suggestie dat Ajax hem wil hebben, wimpelt hij af.

Ruiter keerde zondag tegen AZ terug onder de lat bij Utrecht, nadat hij in november zwaar geblesseerd raakte en zijn plek moest afstaan aan David Jensen. De play-offs om een Europa League-ticket worden het laatste kunstje van de doelman in Utrechtse dienst.

"Ik heb veel te danken aan de club, maar na vijf seizoenen is het goed om een nieuwe uitdaging aan te gaan", zegt Ruiter tegen Namen en Rugnummers op Radio M Utrecht. Een concrete aanbieding heeft hij nog niet op zak. "Maar dat komt wel goed. Laat dat maar aan mijn zaakwaarnemer over."

Het feit dat Ajax nog een reservekeeper achter Andre Onana zoekt en een transfervrije Ruiter een optie zou kunnen zijn, wimpelt hij af. "Er wordt zoveel geroepen. Als ik overal naartoe was gegaan, was ik clubhopper geweest en had ik in alle landen gezeten."

Lees ook: Afscheid bij FC Utrecht bevestigd: 'Overtuigd dat ik een mooie club ga vinden'