Sparta eet gebak in Rotterdamse kampioensgekte: 'Natuurlijk borrelt het soms'

Sparta eet gebak in Rotterdamse kampioensgekte: 'Natuurlijk borrelt het soms'

16-05-2017 08:57
5

In de kampioensgekte van Feyenoord, vierde stadsgenoot Sparta een bescheiden feestje. Handhaving in de Eredivisie werd gevierd met gebak op Het Kasteel.

Sparta verzekerde zich zondag op bezoek bij Go Ahead Eagles van een extra jaar op het hoogste niveau. "Ik vind dat we als team een nóg grotere prestatie hebben geleverd dan vorig jaar, toen we kampioen van de Jupiler League werden", zegt trainer Alex Pastoor in Trouw. "Ik heb tegen mijn spelers gezegd dat ze wat mij betreft twee keer achter elkaar kampioen zijn geworden. Zo voelt dat ook voor mij."

Waar het bij concurrenten Go Ahead, NEC en Roda JC onrustig was, bleef Sparta kalm. "Tussen de driehoek directie, begeleidingsstaf en spelersgroep is er altijd rust geweest", aldus Pastoor. "Natuurlijk gaat het soms even borrelen, dat begrijp ik heel goed, maar voor de club is het fantastisch dat het topsportklimaat zich in alle geledingen geworteld heeft. Blijf bij je visie, maar blijf ook bij het beleid dat je samen hebt uitgestippeld. In sport - en met name in voetbal - blijkt het heel lastig om hieraan vast te houden."